HTML

Maybe I'm not leaving maybe I'm not staying either

tomika indiaba megy

Friss topikok

  • gkatuska: írj megint valamit! légyszi (2012.03.25. 09:11) My heart beats like a jungle drum
  • borcsii: :))) csak így tovább! vidámsajcit! (2012.02.28. 21:30) No Stress
  • borcsii: @tomcse: írjad is! (2012.02.26. 13:21) fuuuhh
  • arisztotela: Senkinek nem javaslom, hogy anyádnak képzelje magát. (Igen, kommenteltem) (2012.02.13. 20:08) i keep comin around
  • arisztotela: az elosztó itt több, mint száz (2012.02.10. 23:19) a fejlődő világ

Címkék

No Stress

2012.02.28. 09:28 tomcse

 Gyonyoru napra ebredtunk. Bar otthon nem tudom, milyen ido van, ez kulonosebben nem is erdekel. Itt csodalatos napsuteses reggelem volt, mint szinte mindig, el sem aludtam, mas nem is kell a boldogsaghoz. Apropo boldogsag, most igencsak fel vagyok dobva, kitalaltam tegnap, hogy fogom okitani az angol nyelvet, es csutortokre egy zsenialis orat osszevagok, ami alatt tobbet fognak tanulni, mint egyebkent egy het alatt az iskolaban. Merthogy ebben az iskolaban semmit nem tanulnak. Vagy kernek szamon. Minden anyagot kinyomtatva a kezukbe kapnak a gyerekek, tankonyvuk nincs, a fuzetbe alig kell irni. Egy hetig gyakorolnak egy valami primitiv dolgot, es abbol is nagyjabol hatvan szazalekos osztalyatlagot sikerul osszehozni, igencsak szegyenteljes teljesitmeny. Meg a tanarokat sem nagyon izgatja, aki leszakad, leszakad, osztalyokon belul nagyon vegletes kulonbsegek vannak. Akik meg 'specialis' gyerekek, gyakorlatilag nulla esellyel allnak a tanulassal szemben. Baromi egyszeru feladatokat kapnak, de mivel nem nyomjak nekik, meg azokat is keptelenek megcsinalni, ennel rosszabb rendszert meg nem lattam. De a titok nyitja az lesz, hogy pofatlan gazdagok, akik idejarnak, igy agyra nem sok szukseguk lesz barmikor is az eletben, csak a kapcsolatokra, amiket itt szereznek. Ja a masik szuper dolog az iskolaban: a gyerekek a legjobb baratjukat bearuljak, ha akarmi kis rosszat csinal. Ez eleg durva. Es akkor mast sem papolnak minden oran, minthogy becsuld meg a masikat meg blabla. Ennek pont az ellenkezoje van itt, na mindegy, nem igazan ertek egyet a helyi pedagogiai modszerekkel, de legalabb buta, befolyasolhato gazdag embereket gyartunk, hat nem szuper?? A legalja az az, amikor kimennek szulni Amerikaba, hazajonnek, gyakorlatilag megveszik az erettsegit a gyereknek (Beji meselte, hogy neki mondtak mar, hogy muszaj annyi pontot talalnia, hogy atmenjen a gyerek), majd visszakuldik az USA-ba egyetemre (vagy egyetem utan). Nem az amerikaiakat sajnalom, felre ne ertsetek. De a gyerekek tok edesek egyebkent, es en probalom valamennyire belejuk nevelni a gondolkodast a seggeles rovasara, de inkabb kevesebb mint tobb sikerrel, egyelore.

Na es a buszokrol meseltem mar? Az egyik legnagyobb elmeny, a kozlekedes egyebkent egeszeben a kedvenceim koze tartozik, de a buszok az meg egy kulon tortenet. Mindig nyitott ajtoval utaznak, persze csak ha van ajtajuk. Visszapillanto tukruk nem mindig van, ezt meg nekem is nehezemre esik felfogni, hogy nem okoz balesetet. A megallokban altalabn nem all meg, csak lelassit, de konzekvesen altalaban nem is bus stop, hanem bus bay a neve, szo sincs megallasrol. Fel- es leszallni barmikor lehet, nincs semmihez sem kotve, csak attol fugg, milyen gyorsan futsz. De ha integetsz, barhol megallnak (vagyis lassitanak) neked. Nemreg estem egy kisebbet, amikor ugy gondoltam, a harminccal meno buszrol is le lehet ugrani, hat, nem.

Tegnap oroszek csinaltak vacsit (ezt-azt, a nagyjat rendeltek), ami tok jo volt, csak Beji rakezdett, ami abbol all, hogy egyreszt az afrikai forradalmakrol beszel, masreszt a vallasok kozti konfliktusokrol is, es igen unalmas, raadasul mar hallottam is, amit gondol rola. Ezen kivul meg arrol tud beszelni, hogy neki mennyire rossz (jo, talan az utso ket posztom nekem is furdoskurvasra sikerult, de higyjetek el, o sokkal rosszabb). Meg ott volt valami nagyon gazdag indiai forma, aki maris atvette a family businesst, es logisztikai ceget vezet, sokkal biztos nem idosebb nalam, de szerintem huszonketto vagy akar huszonegy. A sznob uzletemberek mindenhol ugyanolyanok, meg ha fiatalok is. 

Ja es penteken lesz szuper international poker tourney nalunk, Mavish foszervezeseben, eleg vicces eventet csinalt, majd linkelem, csak itt ugye nincs facse. Remelem azert egy asztalra valoan megleszunk, jatszanek szivesen egy jot. A lenyeg tehat, hogy maradjon ilyen rozsas a kedvem.

Most jut eszembe! Teljesen elmebeteg az orak felosztasa is, kilenctol tizenegyig elvileg nincs szunet, egy ora az negyvenot perctol egy oraig terjedo hosszusagu, mindig mas, teljes kaosz, szunet nelkul baromi nehez mind a tanarnak, de foleg a gyereknek, egyaltalan nem ertem, ezt foleg.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maybeimnotleavingmaybeimnotstayingeither.blog.hu/api/trackback/id/tr594219352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajnás 2012.02.28. 13:14:27

végre, na mostantól maradj is ilyen :) én ne netezz annyit hanem pörögjenek a dolgok. pusszancs!

borcsii 2012.02.28. 21:30:40

:))) csak így tovább! vidámsajcit!
süti beállítások módosítása